Среща на тема: „Дигитално образование в културния и креативен сектор“

Скъпи приятели, екипът на „Открити пространства“ ви кани на работилница „Дигитално образование в културния и креативен сектор“, която ще се проведе на 16-ти юни 2020 (вторник) на живо и на открито в град Бургас. Срещата е в 18ч пред Културен център “Морско казино”

Ще има осигурена възможност на желаещите, които не могат да присъстват на живо, да се включат онлайн. 

Тема на срещата ще бъдат дигиталните инструменти, които са важна част от ежедневната ни работа, още преди COVID-19 епидемията да ни затвори в домашните офиси. Разчитаме на тях, за да ускорят работата и комуникацията ни, да съкратят разстоянието, да създадем нови връзки и да достигнем до по-широкообхватна информация. Същевременно имаме възможност да използваме безкраен набор онлайн инструменти с огромно разнообразие от функции и области на приложение. Днес всичко се случва онлайн и често се чувстваме сякаш сме попаднали в дигитална джунгла, в която често дори не ни се иска да влизаме. Почти невъзможно е да не се загубим, винаги да намерим подходящия инструмент за съответната задача, както и правилната платформа за международна и професионално хетерогенна група.

Ето защо решихме да организираме локални срещи на малки групи в различни държави, за да обсъдим (не)възможностите на дигитализацията на културната работа и да предоставим платформа за споделяне на опит. В международна онлайн среща ще обединим групите и ще се задълбочим във въпроса, доколко дигитални биха могли да станат изкуството и културата?

Работилницата е подходяща за вас, ако:

  •   Искате да работите с дигитални инструменти, но все пак не сте сигурни кои са най-подходящите за вашите нужди, или не знаете как да ги ползвате
  •   Вече сте работили с някои платформи, но опирате до едни и същи проблеми
  •   Вече сте работили с дигитални платформи и можете да споделите успешни истории
  •   Чудите се как се справят другите хора в сектора и кои са добрите решения за определени ситуации

Темите, които ще обсъждаме по време на срещата са:

  •   Организиране на онлайн работилници
  •   Свързване на различни групи онлайн
  •   Използване на дигитални платформи за международно сътрудничество
  •   Интегриране на YouTube канал в ежедневната работа
  •   Предаване на живо на събития
  •   Избор на най-добрите инструменти, за създаване на интерактивно и увлекателно онлайн събитие

Кой може да участва в срещата?

Всички колеги, ангажирани в областта на културния и креативен сектор, които вече имат опит с онлайн образование, фасилитиране, представяне на съдържание или имат интерес да научат повече.

Продължителност и начин на протичане на срещата

Работилницата  ще се проведе в рамките на два часа. По време на срещата участниците ще имат възможност в неформална среда да споделят  опита си, както и да обменят истории за  добри и лоши практики в своята онлайн работата.  

 

Ако сме събудили интереса ви, моля заявите участие, като попълните този кратък въпросник (отнема не повече от 10 мин.) https://www.tfaforms.com/4831642

 

За допълнителна информация както и при желание за участие в срещата дистанционно, може да ни потърсите на: discovered.spaces@gmail.com

 Работилницата се организира в рамките на по-дългосрочните ни дейности по проект:

CE+ Capacity development of cultural educators in the digital era